Таблиця калорійності - калорії

Таблиця калорійності - калорії 2026

Не має прав доступу на завантаження
  • Автор теми Автор теми Sloboda
  • Дата створення Дата створення

Sloboda

Administrator
Команда форуму
02.07.26
16
0
1
Sloboda створив новий ресурс:
Таблиця калорійності - калорії - Додаток для підрахунку калорій, контролю КБЖВ, ваги та ведення щоденника харчування

Нижче ви можете поставити своє запитання, поділитися своїм досвідом, цікавими лайфхами та рішеннями для додавання в "Корисні матеріали" та допомогти у вирішенні запитаннь від користувачів.

Будь ласка, будьте ввічливими та небайдужими!

Таки розібрався з додатком і вирішив трохи занотувати своє бачення його тонкого налаштування.

У першу чергу вам треба чітко визначити свою ціль: схуднення, підтримка ваги або набір маси. У моєму випадку ціль — схуднути без втрати м'язової маси, тож поїхали.

Під час першого запуску заповніть основні дані: стать, вік, зріст, поточну вагу та бажану вагу. Саме на їх основі додаток розрахує ваш базовий обмін речовин і добову потребу в калоріях.
Особливу увагу зверніть на рівень фізичної активності. Це один із найважливіших параметрів. Обирайте його відповідно до свого способу життя, а не лише кількості тренувань. Якщо ви працюєте сидячи, але тренуєтеся 3–4 рази на тиждень, у більшості випадків буде достатньо рівня «Легка активність».
Я написав невеликий конспект, де ви знайдете більш детальне пояснення цих базових принципів, а також зможете порівняти розрахунки добової норми калорій у програмі з власними розрахунками за формулою Mifflin–St Jeor: «Як розрахувати калорії для схуднення або набору маси? Логіка, яку варто зрозуміти!»

Далі трохи моїх особистих спостережень і коригування налаштувань.

За формулою Mifflin–St Jeor моя добова норма становить 2665 ккал.
У налаштуваннях додатка (Ціль і параметри) я деактивував параметр «Враховувати активність». Таким чином отримав свою ціль — 2252 ккал, що, за моїми розрахунками, відповідає дефіциту приблизно 400 ккал. На мою думку, цього достатньо для стабільного схуднення, збереження м'язової маси та нормального самопочуття без постійного відчуття голоду.

photo_2026-07-10_12-18-36 copy.jpg

Отже, навіть якщо активність протягом дня буде трохи вищою, ніж закладено в параметрі «Легка активність», я все одно залишуся в межах дефіциту приблизно 600–800 ккал. У середньому за тиждень це компенсується більш спокійними днями.
Крім того, у будь-який момент я можу зафіксувати додаткову фізичну активність за конкретний день, і додаток автоматично перерахує витрачені калорії та збільшить рекомендовану норму споживання.
Я також придбав підлогові ваги Tefal Goodvibes Life + BM9720F0, щоб автоматизувати фіксацію ваги. Дані щодня синхронізуються з додатком, а зі зниженням ваги програма автоматично коригує мою добову норму калорій.

Що стосується бази продуктів, то вона приємно здивувала. У ній є практично все, що можна знайти на українському ринку, тому додавати власні продукти доводиться досить рідко. Саме це, на мою думку, є однією з головних переваг додатка.